Vietnam Gezi Rehberi

Macera, doğal güzelliği, yemekleri, tarihi, kumsalları, ucuzluğu ve en önemlisi her şeyi ile bir arada tatil arayanlar için…

Eğer Asya ülkelerini görmek gibi bir hevesiniz varsa, Vietnam-Kamboçya-Laos üçlüsü mutlaka görülmesi gereken yerlerden.  Biz de uzun süredir bu yerlerin hayalini kurarken bir cesaret 3 haftalık bir tatil planı yapalım dedik ve bu süreye neleri sığdırabiliriz araştırmaya koyulduk. Bizim gibi çok yer görelim, uçtan uca gezelim derseniz (vize ile ilgili detayları okuduğunuzda nedenini anlayacaksınız)  en az 2 hafta zaman ayırmanız gerektiğinin farkına varacaksınız. Geri kalan vakitte de Kamboçya’da geçireceğimizi anlayınca(ki bu gezinin çıkış noktası Kamboçya idi) Laos planını başka bir zamana diyerek rotamızdan çıkardık. Bizim için olmazsa olmaz yerleri belirledikten sonra da zamanı en iyi şekilde kullanabilmek için yerel bir tur firması olan Indochina Legend ile kendimize uygun tur planımızı oluşturduk.  Gelin sizlere bu tur rotamızı paylaşmadan önce Vietnam hakkında kısa ama önemli bilgiler verelim…

Vietnam neresidir? Ne zaman gidilmeli?

Vietnam’a gitmeden önce hakkında belli başlı bilgileri edinmek gezinizi daha anlamlı kılmak ve hatta tur rotanızı oluşturmak için olmazsa olmaz. Bu ülkeden kısaca bahsetmek gerekirse, ülkenin resmi adı Vietnam Sosyalist Cumhuriyetidir. vietnam_small_mapYakın bir zamana kadar Kuzey(Komünist rejim) ve Güney Vietnam olarak ayrı ülkelerdi ve meşhur ABD-Vietnam Savaşı sonrasında 1975 yılında resmi olarak birleşmişler. Vietnam Savaşı tarihi inceleyerek bu birleşmenin detaylarını öğrenebilirsiniz. Ülke ne kadar büyük olabilir derseniz nüfusunun yaklaşık 92 milyon olması şaşırtıcı bilgilerden.

Para birimi Vietnam Dong’u ve Amerikan doları değerli olduğundan seyahatinizde yanınızda bulundurmanız daha az komisyon ödemek açısında önemli.

Kuzeyinden güneyine 1650 km uzunluğunda oldukça uzun bir ülke olduğundan ve konumundan dolayı  iklimi kuzeyinden güneyine değişkenlik göstermektedir.  Bu sebeple tüm ülkeyi uçtan uca görmek isterseniz en iyi gezi mevsimi Ocak, Şubat ve Mart aylarıdır.

Capture
Kaynak: XOTOURS

Ocak, Şubat ayında gitmek isteyenler için Tet Festivali  ne denk gelmemesi tavsiye edilir.  Çünkü 7 gün süren bu festival Vietnamlıların yıl içerisinde en uzun tatili olup, hem yeni yılın aileleriyle kutlanması hem de atalarını anma ve saygı gösterilmesi için kendi memleketlerini ziyaret ettikleri tatildir. Tatiliniz başına veya sonuna denk gelirse seyahat etmek sizin için epey zorlayıcı hale gelebilir. Hatta o döneme tren bileti bulmak neredeyse imkansız hale gelebilir. Bu sebeple biz de gezimi Tet festivali bitiminden sonraki hafta başlayacak şekilde planlamıştık.

Gezi Rotamız

Resim1

Vietnam; Kuzey, Orta ve Güney olmak üzere 3 ana bölgeye ayrılıyor.

Kuzey’de görülebilecek en meşhur yerlerden ilk üçü; Ha Long Körfezi, Hanoi ve Sa Pa‘ya ekstradan günübirlik Perfume Pagoda turunu ekleyerek yaklaşık bir haftamızı bu bölümde geçirdik.

Ardından daha aşağıya Orta bölümde; Dong Hoi, Phon Nha-Ke Bang Ulusal Parkı, Hue, Da Nang, Hoi An, My Son ve Nha Trang ı gezerek yine yaklaşık bir haftamızı da bu bölgeye ayırdık.

Son olarak da Güney bölümünde Ho Chi Minh (Saigon) ve yakınındaki birkaç yer için 2 gün vaktimizi ayırarak Vietnam gezimizi tamamlayarak Kamboçya’ya devam ettik. Gezimizle ilgili tüm detayları ilgili şehirlerin gezi rehberlerine tıklayarak erişebilirsiniz.

Vietnam’da Kaçırılmaması Gerekenler

  • Halong Körfezi’nde doğanın inanılmaz oluşumlarını görün…
  • Hanoi’de gezintiye çıkın, yemeklerini deneyin…
  • Sapa’da trekking yapın…
  • Phong Nha-Ke Bang Ulusal Parkında mağaraları keşfedin…
  • Hue’de imparatorluk geçmişi ile yüzleşin…
  • Hoi An’ın tarihi evleri ve sokaklarını dolaşarak hayran kalın…
  • My Son’da Hindu tapınak kalıntılarını görün…
  • Nha Trang’da deniz, kumsal ve güneşin tadına varın…
  • Saigon’da Vietnam savaşının gerçeklerini öğrenin…
  • Chu Chi Tünelleri’nden sürünerek ilerleyin…

Vietnam Vizesi Almak İçin

Vietnam kapıda vize veren ülkelerden ancak Türkiye gibi bazı ülkelere biraz daha prosedür ekleyerek zorladığından, tavsiyemiz seyahate çıkmadan vize işlemlerini halletmeniz. Peki biz nasıl mı aldık?

Öncelikle Vietnam Konsolosluğu Ankara’da bulunmakta ve vize başvuru ücreti 2016 yılında yaklaşık 80 $ civarında idi. Başvuruyu online da yapabiliyorsunuz ancak Türk vatandaşlarından Vize Onay Mektubu istendiğinden ve bu mektubu maalesef bir tanıdıktan değil Vietnam’ın resmi kurumundan almamız gerektiği için aracı firma ile halletmeye karar verdik. Vize ücreti 80 $, Vize Onay Mektubu için 100$ ve aracı firma için 20$ ödeyerek rahat bir şekilde işlemi hallettik. Ankara’ya gidip ek masraf yapmak yerine bu şekilde halletmek daha mantıklı geldi. Biraz süreç uğraştırıcı gibi görünse de Schengen vizesinden daha kolay olduğunu söyleyebiliriz.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close